Lewis Hamilton: “Zonder de fans zal het maar half zo fijn zijn”

Lewis Hamilton legt vertelt ons op het YouTube-kanaal van Mercedes waarom races zonder publiek voor hem erger zijn dan testritten, voor de fans zijn ze anderzijds beter dan niets …


We kunnen er ondertussen van op aan dat als er in 2020 überhaupt geracet wordt, het in de eerste races van het seizoen zonder publiek zal zijn. De fans mogen ten vroegste hopen op de herfst om hun helden live aan het werk te zien en Lewis Hamilton legt uit waarom hij niet houdt van zogenaamde ‘spookraces.’

“Toen ik het hoorde voelde ik me echt leeg,” aldus Hamilton. “De fans maken immers de wedstrijden. Overal ter wereld is de sfeer immers beter als er meer fans aanwezig zijn, zeker als we rijden op plaatsen als Silverstone en Monza.”

“Ik krijg van overal ter wereld berichten van mensen die het zwaar hebben omdat ze geen sport kunnen kijken. Dat toont aan hoe belangrijk sport is in het leven, het brengt ons allemaal samen. Het is zo opwindend en verleidelijk, ik weet niet hoe spannend het zal zijn voor de mensen op TV.”

“Het is beter dan niets maar voor ons, de rijders, zal het niet meer zijn dan een testdag, misschien nog erger. Als we in Barcelona testen zijn er ook niet veel mensen maar ten minste toch een paar. Nu we helemaal geen publiek hebben zullen we alleen maar lege zitjes zien.”

Er zal sowieso weinig beweging zijn in de paddock bij de races zonder publiek want er zijn bijvoorbeeld ook geen VIP’s of onafhankelijke journalisten toegelaten.

“Ik kijk er wel naar uit om weer in de auto te kruipen maar zonder de fans zal het waarschijnlijk maar half zo fijn zijn,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}