“F1 overweegt Spanje door opstoot coronavirus opnieuw van F1-kalender te halen”

Volgens het Duitse ‘Auto Motor und Sport’ zou de Formule 1 ernstig overwegen om de GP van Spanje opnieuw van de F1-kalender te halen.


In de aanloop naar de GP van Hongarije raakte bekend dat er twee positieve coronatests afgenomen werden. De betrokken personen waren in Oostenrijk niet aanwezig en werden afgezonderd om een verspreiding in de F1-paddock te voorkomen.

De voorbije dagen zien we de besmettingen met het coronavirus COVID-19 opnieuw wereldwijd toenemen. Er is ook sprake van enkele zogenaamde ‘brandhaarden’ waar er in verhouding erg veel positieve gevallen zijn.

In Catalonië zien we opnieuw enkele ‘brandhaarden’ en dat baart ook de Formule 1 zorgen want het Circuit de Barcelona-Catalunya ligt te midden van de provincie Catalonië. De Formule 1 wil uiterlijk binnen één week duidelijkheid.

Indien Spanje opnieuw van de kalender verdwijnt houdt de Formule 1 volgens Auto Motor und Sport enkele alternatieven achter de hand. Een derde race op het circuit van Silverstone zou er daarvan één zijn.

Door de F1-teams een week langer in Groot-Brittannië te houden daalt de kans op besmetting en het circuit van Silverstone beschikt bovendien over verschillende layouts. Daarnaast zouden er ook andere circuits achter de hand gehouden worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner