“Door spionage presteert Ferrari nu zo slecht”

Volgens het Italiaanse ‘Corriere della Sera’ heeft er spionage plaatsgevonden bij Ferrari en ligt die spionage ook aan de basis van de huidige slechte prestaties van Ferrari.


Er zou vorig jaar spionage plaatsgevonden hebben bij Ferrari. Die spionage zou aan de basis gelegen hebben van de omstreden geheime schikking tussen Ferrari en de FIA over de F1-motor van Ferrari in 2019.

Door de geheime schikking zou de Ferrari-motor dit jaar minder krachtig zijn dan de motor van 2019, daarnaast zou die er ook voor gezorgd hebben dat de huidige F1-bolide van Ferrari ondermaats presteert omdat de aerodynamica was afgestemd op een Ferrari-motor die heel wat PK’s krachtiger was.

“Achter de problemen die Ferrari momenteel heeft zit een spionageverhaal,” aldus Giogio Terruzzi, journalist van ‘Corriere della Sera’.

“Alles begon met de overwinning van Charles Leclerc in Monza. Vanaf dan viseerde de concurrentie de Ferrari-motor en gingen ze erachter aan.”

Volgens Terruzzi zou een Ferrari-insider gespioneerd hebben en meegeholpen hebben aan het onderzoek naar de Ferrari-motor in 2019. De manier waarop de informatie werd verkregen is mogelijk niet legaal gebeurd en dat zou uiteindelijk tot de vertrouwelijke schikking tussen de FIA en Ferrari geleid hebben.

“De FIA weet dat alle motorfabrikanten zich op de limiet van het toelaatbare begeven en tegelijkertijd zo weinig mogelijk willen riskeren. Daarom werden er bij de Ferrari-motor ook geen onregelmatigheden gevonden,” aldus Terruzzi.

“Volgens heel wat insiders is de Ferrari-krachtbron de enige ‘nette’ motor die gebruikt wordt. Er is bewijs nodig om zo’n overtreding aan te vechten en dat kan alleen maar door middel van spionage of een klokkenluider.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023