Lando Norris: “F1-teams moeten zorg dragen voor hun personeel, dit is een hels schema”

Eerder deze week zagen we het opmerkelijke beeld van Lando Norris die na de GP van Hongarije aan zijn eigen F1-bolide aan het sleutelen was. Volgens Norris is het gewoon een manier om de mecaniciens te ondersteunen terwijl ze een hels schema afwerken.


Doordat de F1-kalender dit jaar volledig herschikt werd volgen de races elkaar in een hels tempo op. Zo begon het nieuwe seizoen met maar liefst drie races op drie weken tijd en ook al vonden de eerste twee races op hetzelfde circuit plaats, het vergt bijzonder veel van de mecaniciens.

Naast het helse schema zijn er ook de erg lange werkdagen en de vele coronamaatregelen die de mecaniciens moeten volgen. Lando Norris besloot dan ook om na afloop van de Hongaarse GP zijn mecaniciens een handje toe te steken door zelf aan zijn wagen te sleutelen.

“De rijders hebben het niet zo slecht weet je,” aldus Norris volgens ‘Motorsport.com’. “Op sommige vlakken moeten we het minste werk doen wanneer we aanwezig zijn op een circuit. Wij rijden in de wagen maar als je ziet hoeveel uren de mecaniciens aan de wagens werken en hoeveel uur ze doorbrengen op de circuits.”

Norris beseft dan ook hoe hard de mecaniciens en veel andere personeelsleden moeten werken.

“Om eerlijk te zijn hebben de engineers en mecaniciens het veel zwaarder want zij brengen het meeste tijd door op het circuit en zijn ook het langst onderweg,” aldus Norris.

“Het is een kwestie van zorg voor hen te dragen en hen in een goede conditie te houden, zeker de mecaniciens die de pitstops enzovoort doen. Ook zij hebben een belangrijke invloed op onze performance.”

“Zij zijn de jongens die bijdragen aan de inhaalmanoeuvres die we doen en of we door een goede pitstop plaatsen goed kunnen maken,” besloot Norris.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023