Ferrari grijpt in en reorganiseert technische afdeling

Ferrari heeft vandaag laten weten dat het haar technische afdeling herschikt. De reorganisatie komt er na de erg teleurstellende seizoensstart waarbij de SF1000 helemaal niet competitief genoeg is.


De kritiek op Ferrari neemt toe en in het bijzonder Ferrari-teambaas Mattia Binotto wordt geviseerd. Binotto liet onlangs nog verstaan dat “de wagen niet sneller wordt door mensen te ontslaan”. Er komt nu een reorganisatie zonder dat er mensen ontslaan worden, ook Binotto zelf behoudt (voorlopig) dus zijn functie.

Het is de technische afdeling die op de schop gaat, zonder aan de andere afdelingen van het F1-team te raken. In een mededeling laat Ferrari weten dat er door de nieuwe structuur een efficiëntere en meer samenhangende aanpak bekomen moet worden.

“De structuur van onze technische afdeling wordt vereenvoudigd en het hoofd van iedere sub-afdeling zal meer bevoegdheden hebben om de eigen doelstelling te halen,” zo laat Ferrari weten.

Enrico Cardile komt aan het hoofd van de nieuwe structuur te staan die de ‘Performance Development department’ zal zijn. Zoals reeds aangehaald zullen de andere afdelingen gewoon verder blijven functioneren zoals nu reeds het geval was.

Ferrari bevestigde in haar statement tegelijkertijd ook het vertrouwen in de mensen van de technische afdeling: “We geloven nog steeds dat het personeel van Ferrari van het allerhoogste niveau is en dat we op dat vlak niets te vrezen hebben van de concurrentie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner