“Ferrari bouwt een compleet nieuwe F1-bolide tegen de GP van Spanje”

Zien we Ferrari binnen enkele races met een compleet andere F1-bolide racen? Het zou zomaar kunnen want na de alarmklokken die de voorbije races afgingen zou de Scuderia een volledig nieuwe F1-bolide aan het bouwen zijn.


De huidige F1-bolide van Ferrari is helemaal niet competitief genoeg en ook de updates die tijdens de tweede en derde race werden geintroduceerd hebben de SF1000 maar beperkt competitiever gemaakt. Ferrari lijkt dan ook drastisch te willen ingrijpen.

Volgens ‘Formula Uno Analisi Tecnica’ zou Ferrari naast het werken aan enkele updates voor de SF1000 druk bezig zijn met een compleet nieuwe wagen te bouwen. De nieuwe F1-bolide zou klaar moeten zijn tegen de GP van Spanje die midden augustus gepland staat.

Een compleet nieuwe wagen of een B-versie introduceren tijdens het seizoen, het is iets dat jaren geleden wel vaker voor kwam in de Formule 1 maar de voorbije jaren naar de achtergrond is verdwenen.

Bij Ferrari wil men echter een grote ommekeer bewerkstelligen want de wagen van dit jaar vormt ook de basis voor 2021 en dat zou meteen ook betekenen dat het ook volgend jaar een dramatisch seizoen voor de Scuderia zou worden.

De voorkant van de nieuwe F1-bolide zou er helemaal anders uitzien en meer op de wagen van Mercedes gelijken. Ferrari zou dus willen overstappen naar het concept van Mercedes maar dit zonder de volledige wagen van Mercedes over te nemen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat er geruchten zijn dat Ferrari bezig zou zijn met een compleet nieuwe F1-bolide. Afwachten of die er ook daadwerkelijk komt …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner