F1-paddock reageert vol ongeloof op overlijden van Charlie Whiting

Als een donderslag bij heldere hemel vernam vandaag iedereen het nieuws dat Charlie Whiting plots was overleden in Melbourne, de paddock reageert vol ongeloof.


Ferrari-rijder Sebastian Vettel was naar eigen zeggen geschokt toen hij het droeve nieuws vernam.

“Ik heb hem gisteren nog gesproken en we hebben samen de eerste bochten te voet verkend tijdens de track walk. Het is moeilijk te vatten wanneer iemand er niet meer is.”

“Ik heb hem een lange tijd gekend en hij was onze man, de man van de rijders. Het is duidelijk dat er bepaalde regels gevolgd moeten worden en dan had je ons, de rijders. Charlie was de tussenpersoon.”

“Iedereen mocht hem alles vragen op elk moment. Hij had altijd tijd voor iedereen en zijn deur stond altijd open. Hij was een racer en een aardige man.”

Ook Robert Kubica zag Whiting nog tijdens de track walk toen hij in gesprek was met Vettel maar besloot van hen niet te storen.

“Dit is een moeilijk moment,” begint Kubica. “Ik zag Seb gisteren met Charlie wandelen.”

“Ik wou hen niet storen want ik zou hem vrijdag wel zien op de rijdersbriefing maar dat is niet meer het geval. Het is erg triest.”

“Hij was een icoon in de Formule 1, maar niet alleen in de F1. Hij was net zoals Seb al zei een racer maar ook iemand die zorgde dat alles volgens de regels verliep. Hij was het soort persoon die je kon vertrouwen en bij wie je terecht kon.”

Max Verstappen liet weten dat de plotse dood van Whiting het bewijs is dat we van elke dag moeten genieten.

“Het was een schok, ik heb met hem nog een dag doorgebracht in Genève en we hebben een goed gesprek gehad over vanalles en nog wat. Toen ik wegging zei ik hem nog: ‘Tot in Australië voor het nieuwe raceseizoen.’ Als je dan dit nieuws hoort is het ongelofelijk, op zesenzestig jarige leeftijd.”

“Je moet blij zijn met elke dag en elke morgen dat je wakker wordt van het leven genieten. Dat gaat niet alleen over F1 maar ook over andere dingen in het leven, dit is daar maar een stuk van.”

“Ik denk dat het op dit moment belangrijk is dat onze gedachten uitgaan naar zijn vrienden en familie.”

Wereldkampioen Lewis Hamilton liet ook weten geschokt te zijn en dat zijn gebeden uitgaan naar de familie van Whiting.

“Wat hij allemaal voor de sport gedaan heeft, zijn toewijding, hij was echt een steunpilaar zoals Toto Wolff al gezegd heeft. Een iconische figuur in de sportwereld, ik hoop dat hij mag rusten in vrede.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print