GP van Australië

Het wachten is eindelijk voorbij. Dit weekend staat de eerste race van het seizoen 2019 op het programma: de GP van Australië.
a:1:{s:9:”file_name”;s:49:”preview_gpaustralie_special_bron_mercedes_475.png”;}
Dit weekend zullen we de eerste goede indruk krijgen van welk team de beste wagen heeft ontwikkeld met het nieuwe reglement en welke rijders meteen het beste van zichzelf kunnen geven op het uitdagende circuit in Albert Park.

Wanneer je vorig seizoen wereldkampioen bent geworden, dan ben je automatisch favoriet voor het veroveren van het wereldkampioenschap in het komende seizoen. Zoals de traditie het wilt, hield Mercedes zich op de vlakte tijdens de wintertesten in Barcelona met lange runs en dus veel kilometers op de teller. Maar heeft Mercedes het nieuwe reglement wel het beste geïnterpreteerd? Er is immers een duidelijk verschil tussen de voorvleugels van de verschillende teams. Waar Mercedes conservatiever te werk ging, ontwikkelde Ferrari een agressiever concept.


Laat Ferrari nu dé grootste concurrent zijn van de Zilverpijlen. Verwacht wordt dat de Scuderia, net zoals vorig jaar, erg goed uit de startblokken komt. Maar met Mattia Binotto aan het roer, hopen de Italianen om de wagen goed verder te ontwikkelen gedurende het seizoen.

De vragenlijst voor aanvang van het nieuwe seizoen is ontelbaar groot: Kan Red Bull Racing strijden om overwinningen met de Honda-krachtbron? Welk team wordt ‘best of the rest’? Hoe doen de rookies het tijdens de eerste race? Laat ons even kijken naar de eerste locatie van wat opnieuw een veelbelovend F1-seizoen lijkt te gaan worden.

Zoals de traditie het wil, trappen we het nieuwe F1-seizoen af in het Albert Park in Melbourne, Australië. Dat gebeurt al sinds 1996, met uitzondering van 2006 en 2010 toen Bahrein het nodige geld bijeen raapte om de eer te hebben om als eerste op de F1-kalender te staan.

Het circuit rond Albert Park krijgt de term van stratencircuit, met enkele permanente stukken. Hierdoor is de eerste race van het seizoen niet meteen representatief voor het vervolg. Races zoals de GP van Bahrein en China lijken daar een betere maatstaf voor te zijn. De 58 ronden die op zondag afgelegd moeten worden, worden vooral gekenmerkt door technische secties en een erg snelle links-rechts combinatie in bochten 11 en 12.

De eerste race van het seizoen belooft onder droge en zonnige omstandigheden te worden afgewerkt, met temperaturen tot 27 graden in het weekend.

Tijdsschema GP van Australië (Belgische tijd):
– Vrijdag 15 maart 02:00 – 03:30: Eerste vrije training
– Vrijdag 15 maart 06:00 – 07:30: Tweede vrije training
– Zaterdag 16 maart 04:00 – 05:00: Derde vrije training
– Zaterdag 16 maart 07:00 – 08:00: Kwalificatie
– Zondag 17 maart 06:10 – 08:10: Race

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022