“F1-piloot is een job zoals een ander, waarom zou je ontslag nemen?”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voormalig F1-piloot Jacques Villeneuve moet lachen met de kritiek op Sebastian Vettel en de insinuaties dat de Duitser zou moeten stoppen. Volgens Villeneuve is F1-piloot een job zoals een ander en hij vindt dan ook niet dat Vettel zelf zou moeten ‘opstappen’.

Meestal is Villeneuve iemand die geen blad voor de mond neemt en ongezouten zijn mening geeft. Vaak volgt er dan felle kritiek op een rijder of team maar deze keer neemt hij het op voor de fel bekritiseerde Sebastian Vettel.

Na enkele erg moeilijke seizoenen bij Ferrari leek Vettel bij de F1-exit te staan maar uiteindelijk maakte de viervoudig F1-kampioen eind 2020 de overstap naar het Aston Martin F1 team. Ook daar kende Vettel tijdens de eerste races de nodige moeilijkheden en moest hij onderdoen voor teamgenoot Lance Stroll.

Tijdens de GP van Monaco behaalde Vettel echter een knappe vijfde plaats en zijn eerste punten voor Aston Martin dit seizoen. Op een stratencircuit van Monaco is het makkelijker om je talent te tonen en Vettel heeft het duidelijk nog in zich.

“Het raceweekend in Monaco was goed, de races daarvoor waren een verderzetting van de twee miserabele jaren bij Ferrari,” aldus de F1-kampioen van 1997 tegenover ‘Motorsport-Magazin’. “In Monaco maakte hij het verschil.”

Villeneuve vindt dan ook niet dat Sebastian Vettel de Formule 1 moet verlaten en thuis gaan zitten.

“De mensen zeggen altijd: ‘Hij is niet aan het winnen dus hij moet er mee stoppen’,” aldus Villeneuve. “Maar het is zoals al de rest in het leven: F1-piloot zijn is ook een job. Het is leuk om te racen, maar het is ook een job.”

“Hiermee betaal je net als iemand anders de opleiding van je kinderen en al de rest.”

“Als je nog steeds in de Formule 1 kan rijden, wanneer je enigszins competitief bent, je beleeft er plezier aan en je verdient er miljoenen mee, waarom zou je dan stoppen?”

“Misschien als je bang bent ofzo? Maar ik vind dit steeds de gekste vraag die men mij stelt.”

Ben jij al klaar voor het EK voetbal? Of zie je het nog niet goed?