Toto Wolff onthult: “Valtteri Bottas gebruikt ‘negatieve’ foto om zichzelf te motiveren”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft een belangrijk psychologisch wapen van Valtteri Bottas onthuld. De Fin gebruikt immers een ‘negatieve’ foto om hem te motiveren.

Volgens Toto Wolff gebruiken veel van zijn medewerkers, waaronder ook Valtteri Bottas, een foto om zichzelf te motiveren. Het is volgens de Mercedes-motorsportbaas zowel in de sportwereld als het bedrijfsleven een veelgebruikte tactiek

“Je kan een foto van een persoon op je kalender of bureau plaatsen en iedere keer wanneer je een gebrek aan motivatie hebt dan kijk je daarnaar,” vertelde Toto Wolff in Barcelona.

“Iedereen kan dat doen. Bij veel mensen met wie ik samen werk zie ik zo’n foto’s opduiken. Dat is goed, het is een belangrijk psychologisch wapen.”

“Ook ik heb twee foto’s die ik bij me draag en op mijn bureau heb staan. Geen van beide heeft iets te maken met de Formule 1 of racen. Het is puur zakelijk.”

Ook Bottas heeft dus zo’n foto, zo liet hij weten tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik heb geen foto van Lewis of Max in mijn broekzak zitten,” aldus Bottas. “Ik heb een foto maar hij is geïnspireerd op de gesprekken die ik vorig jaar met Toto heb gevoerd.”

“Ik heb een foto als achtergrond op mijn computer staan die me iedere keer als ik mijn computer open motiveert.”

“Het is niet echt iets positief. Het is iets negatief dat we eraan herinnert dat ik moet tonen waartoe ik in staat ben.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed