“F1-piloten die met de 2017-banden hebben getest zullen een voordeel hebben”

Volgens Fernando Alonso zullen de rijders die de dit jaar reeds met de nieuwe F1-banden voor 2017 getest hebben volgend jaar een voordeel hebben.

Pirelli test dit seizoen samen met Mercedes, Ferrari en Red Bull de nieuwe banden voor het seizoen 2017 reeds uit. Vanaf dan zal er immers met bredere banden gereden worden.

Het betreft daarbij zogenaamde ‘blinde’ tests, waarbij Pirelli al de data verzameld, waarna het de data met de elf verschillende teams deelt, waarmee ze vervolgens hun nieuwe wagen voor 2017 kunnen ontwikkelen.

Toch zullen de rijders die momenteel reeds met aangepaste F1-bolides bandentests voor Pirelli uitvoeren volgens Fernando Alonso in 2017 een voordeel hebben.

“Wanneer je je wil voorbereiden op volgend seizoen is het denk ik altijd wel leuk om aan de hand van enkele bandentests op voorhand te weten wat het gedrag van de banden is,” geeft Alonso zijn mening over de bandentests. “In 2007 maakte ik hetzelfde mee, toen ik van het ene jaar op het andere met een compleet andere band werd geconfronteerd.”

Alonso verwijst daarmee naar zijn overstap van Michelin-banden bij Renault naar Bridgenstone-banden bij McLaren.

“In 2011 kenden we met de komst van Pirelli een gelijkaardige situatie. We maakten toen de overstap van Bridgestone naar Pirelli. Toen was de situatie voor iedereen hetzelfde. Momenteel zijn er echter maar enkele rijders en teams die de mogelijkheid hebben om met de nieuwe banden te testen. Dat lijkt me niet echt fair.”

Tot dusver hebben enkele Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Nico Rosberg, Esteban Gutierrez, Pascal Wehrlein en Red Bull-testpiloot Sebastien Buemi met de 2017-banden van Pirelli kunnen testen. Normaal gesproken zou ook lewis Hamilton de voorbije week getest hebben maar omwille van een voetblessure moet hij de bandentest aan zich voorbije laten gaan.

Eveneens opmerkelijk is dat McLaren eerder wel was gevraagd om deel te nemen aan het testprogramma van Pirelli. McLaren opteerde er echter voor om niet deel te nemen aan de bandentests van Pirelli zodat het zich volledig kon focussen op de ontwikkeling van de nieuwe wagen, iets dat Fernando Alonso zich dus beklaagd. Daardoor bleven enkel Mercedes, Ferrari en Red Bull over.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022