Wolff: “In 2017 vertrekt iedereen opnieuw vanaf nul”

Toto Wolff, motorsport-baas bij Mercedes, gelooft dat de Formule 1 vanaf nul begint aan het seizoen 2017 met de introductie van de nieuwe reglementen.

Mercedes werd in Japan voor de derde keer op rij kampioen bij de constructeurs en dat sinds de nieuwe reglementen die werden ingevoerd in 2014. Vergeleken met de voorbij twee jaar was Mercedes dit seizoen wel minder dominant.

Hoewel het verschil met de concurrentie nog steeds significant is, is volgens Wolff de periode aangekomen dat de concurrentie het gat steeds kleiner maakt. Het verschil zou volgens hem nog kleiner zijn geweest, mochten de reglementen volgend seizoen niet veranderen.

“Wat onze snelheid betreft, zijn we dit seizoen niet zo dominant als vorig jaar. Dat komt vooral door de stabiliteit in het reglement”, zegt Wolff tegenover Autosport. “Dat is wat we altijd hebben gezegd: behoud de reglementen en het verschil tussen de teams zal snel kleiner worden. Uiteindelijk resulteert dat dan in goede races. Maar dan bedacht iemand nieuwe reglementen voor volgend jaar, dus starten we allemaal opnieuw van nul.”

Nu de titel bij de constructeurs binnen is, is het nu aan Rosberg en Hamilton om te beslissen wie wereldkampioen wordt. Wolff benadrukt dat er geen verandering komt in hoe zijn rijders met elkaar mogen strijden tijdens de laatste vier races van het seizoen.

“We zullen hen laten racen, dat hebben we niet veranderd”, zegt Wolff, nu voor hem het eerste doel bereikt is. “We hebben al drie jaar ervaring om hen te laten racen en het werkt goed. We hebben nooit eerder teamorders gehad. Ze zijn niet populair bij de fans en het is ook niet wat we willen. Ze zijn dus vrij om te racen.”

Verder verwacht Wolff dat Hamilton zal terugvechten, na de tegenvallende races in Maleisië en Japan. “33 punten is heel wat, maar je zag in Maleisië hoe snel het kan gaan. Als je uitvalt en de andere rijder wint, dan verlies je 25 punten. Dan is het verschil nog maar acht punten. Lewis presteert het best wanneer hij onder druk staat en een doel heeft. Ik twijfel er niet aan dat dit een intense strijd wordt tot het einde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022