F1-piloten en hun gevecht tegen de kilo’s

Het wordt wel vaker gezegd dat F1-piloten op hun gewicht moeten letten. Jenson Button heeft zijn geheimen om op gewicht te blijven alvast vrijgegeven.

Het is belangrijk voor F1-piloten om op gewicht te blijven. Het gewicht van de wagen moet zo laag mogelijk gehouden worden. Een bolide met rijder mag maar 702 kg wegen. Carlos Sainz jr. en Daniel Ricciardo hadden al laten weten dat er nog wat kilo’s voor het seizoen af moeten gaan.

Jenson Button heeft zo zijn technieken om op gewicht te blijven: “Als je wakker wordt na 7 à 8 uur slaap, val je het meeste af. Nadat ik wakker wordt drink ik eerst een halve liter water en daarna een kopje zwarte koffie met kokosolie. Ik hou ook veel van trainen. Ik ga graag fietsen, fitnessen en lopen. Daardoor loop ik ook veel triatlons. Dit is fysiek goed voor me, maar ook mentaal. Als ik sport kan ik even alles vergeten. Ik moet echter wel opletten dat ik niet te veel spiermassa kweek, zo word je weer te zwaar. Ik heb nu een balans tussen mijn fitheid en mijn gewicht gevonden.”

Door een combinatie van dit alles is hij al heel wat gewicht verloren tijdens de winter, wat dan weer de resultaten alleen maar ten goede kan komen.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print