F1-piloten hopen dat Mugello op de F1-kalender blijft staan

De GP van Toscane op het circuit van Mugello werd een spektakelrace met heel wat incidenten. Los daarvan hopen de F1-piloten dat het circuit een definitieve plaats op de F1-kalender krijgt.


Het enthousiasme onder de F1-piloten over het circuit van Mugello is groot. Al meteen na afloop van de oefensessies op vrijdag lieten verschillende rijders zich lovend uit over het circuit en haar karakteristieken.

Ook na de spectaculaire race weerklinkt onder de F1-piloten vooral de boodschap dat ze hopen dat Mugello ook in de toekomst op de F1-kalender zal staan.

“Ik hou er enorm van, het was één van de zwaarste circuits om op te rijden. Het is met haar medium en hoge snelheden een fantastisch circuit,” aldus Lewis Hamilton.

“Het is meer een old-school circuit met uitloopstroken en grindbakken. Ik hoop dat ze dat niet veranderen en ik zou graag terugkeren.”

Ook teamgenoot Valtteri Bottas is zeer lovend over het circuit van Mugello.

“Ik vind het geweldig, ik vind dat het ieder jaar op de F1-kalender hoort te staan,” vertelde een zeer enthousiaste Bottas.

Ook Ferrari-rijder Charles Leclerc zou graag hebben dat Mugello definitief een plaats op de F1-kalender krijgt.

“Ik heb echt van dit weekend genoten en ook van het circuit, ik zou het graag op een normale F1-kalender zien staan,” zei Leclerc.

“Voor de race was ik wat sceptisch tegenover de kansen om hier op dit circuit in te halen maar na afloop van de race moet ik toegeven dat er heel wat inhaalmanoeuvres zijn gebeurd.”

“Het circuit is geweldig dus ik zou maar al te graag terugkeren,” besloot de Monegask.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print