F1-piloten overwegen protest voorafgaand aan GP van Oostenrijk

Komende zondag volgt er mogelijk voorafgaand aan de GP van Oostenrijk een protestactie van de F1-piloten als teken van solidariteit voor de strijd tegen racisme en ongelijkheid.


De Formule 1 lanceerde recent de campagne #WeRaceAsOne en Mercedes onderstreepte gisteren met een zwarte livery ook nogmaals haar steun in de strijd tegen racisme en voor meer diversiteit.

F1-kampioen Lewis Hamilton zou naar verluidt overwegen om tijdens het raceweekend via het ‘knielen’ te protesteren tegen racisme. Volgens McLaren-rijder Lando Norris is er ook onder andere rijders het idee ontstaan om bij wijze van protest eventueel samen te ‘knielen’.

“Sommige rijders hebben erover gesproken,” aldus Norris tegenover ‘PA Sport’.

“Als we het doen dan moet iedereen op de grid het doen. Vrijdag zullen we het na de rijdersbriefing bespreken tijdens de bijeenkomst van de rijdersvakbond. We zullen doen wat we kunnen om gezamenlijk te laten zien dat we om dit onderwerp geven en dat we iedereen respecteren. We zullen dat op het gepaste moment doen.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »