Ferrari zonder updates naar eerste race: “Zelfde F1-bolide als tijdens tests in Barcelona”

Ferrari zal in Oostenrijk aan het seizoen beginnen met dezelfde wagen waarmee het in Barcelona tijdens de wintertesten aan de slag was. Door tegenvallende testresultaten ziet de Italiaanse renstal zich genoodzaakt om het ontwikkelingsprogramma helemaal om te gooien.


Al van toen iedereen nog van de veronderstelling uitging dat het seizoen zou beginnen in Australië liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto al horen dat de Scuderia niet voor de overwinning zou meedoen. Nu laat hij weten dat ze genoodzaakt zijn om het hele ontwikkelingsprogramma om te gooien na de tegenvallende testresultaten van in Barcelona.

“Dit weekend zal de wagen rijden in dezelfde configuratie die gebruikt werd tegen het einde van de testen in Barcelona,” zei Binotto.

“De waarheid is dat het resultaat van de tests ons genoodzaakt heeft om een belangrijke verandering door te voeren op het gebied van ontwikkeling, met name op het gebied van de aerodynamica. Eerste moesten we begrijpen waarom we de resultaten niet zien die we hadden verwacht op de baan en in welke mate het hele programma als gevolg daarvan opnieuw moet worden berekend.”

“Het zou contraproductief zijn geweest om door te gaan in de richting die we hadden gepland, wetende dat we onze doelen niet zouden hebben bereikt. Daarom besloten we met een nieuw programma te komen dat de hele auto onder de loep nam, wetende dat niet alles klaar zou zijn voor de eerste race”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print