Max Verstappen: “Ik beschouw mezelf niet als favoriet”

In een uitgebreid interview blikt Max Verstappen vooruit op het nieuwe F1-seizoen alsook de eerste race in Oostenrijk.


Max Verstappen en Red Bull Racing leken tijdens de wintertests ter voorbereiding van het seizoen erg sterk voor de dag te komen. Wintertests zeggen echter niet alles en normaal gesproken zouden we in Australië eindelijk te weten komen hoe de krachtsverhoudingen liggen.

Het coronavirus besliste daar echter anders over maar op de Red Bull Ring gaat komend weekend dan eindelijk het F1-seizoen 2020 van start. Mercedes en Red Bull lijken de twee grote favorieten.

Verstappen slaagde er de voorbije twee jaar in om de race op de Red Bull Ring te winnen en lijkt ook dit jaar de grote favoriet te zijn. Verstappen zelf wil daar echter niet van weten.

“Ik zou het liefst het kampioenschap winnen! Ik denk niet echt aan een hattrick, het belangrijkste voor mij is om een competitieve auto te hebben en het beste eruit te halen,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Ik beschouw mezelf nooit als de favoriet, want als je naar de baan kijkt, is het niet eens het beste circuit voor ons. Vorig jaar was het natuurlijk erg warm en het lukte ons erg goed om de motor te koelen. Dus ik verwacht geen simpele overwinning.”

De Nederlander is dan ook op zijn hoede, vooral voor Mercedes en in mindere mate voor Ferrari.

“Ik denk dat Mercedes weer erg sterk zal zijn en wie weet waar Ferrari zal staan. Dus nee, het zal een zwaar gevecht worden om de race te winnen, maar we gaan ervoor,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »