“F1-piloten worden roekeloos omdat de Formule 1 zo veilig is”

De Formule 1 is te veilig geworden en daardoor reiden heel wat F1-piloten vandaag de dag veel roekelozer dan dat ze normaal zouden doen. Ze nemen risico’s zonder ervoor bestraft te worden, dat is alvast de mening van Anthony Davidson.
Anthony Davidson is een voormalig F1-piloot en crashte deze zomer nog zwaar tijdens de 24u van Le Mans. Hij is van mening dat de Formule 1 te veilig is geworden, zowel wat de wagens als de circuits betreft. Het is op het eerste zicht een opmerkelijk standpunt, maar vereist wat extra uitleg …

Volgens Davidson is het een goede zaak dat de Formule 1 veel veiliger is dan vroeger, maar waar hij wel een probleem mee heeft is dat een piloot vandaag de dag niet bestraft wordt wanneer hij een fout maakt.

“Ik vind dat een rijder een uitdaging moet krijgen en bestraft moet worden voor zijn fouten,” zei Anthony Davidson tegenover de Guardian. “Het is wat de mensen voor een groot deel ook aantrekt tot de sport. Het gevaar, de racepiloten zouden helden moeten zijn.”

“We willen niet dat fans of rijders gewond geraken of sterven, maar de rijders zouden wel gestraft moeten worden. Op sommige moderne circuits is het zielig om te zien dat een rijder naast de baan gaat en kan doorrijden alsof er niets gebeurd is.”

Een standpunt dat ook in het verleden reeds werd bijgetreden door heel wat fans. Volgens Davidson heeft de FIA ongelooflijk goed werk verricht door de wagens en circuits steeds veiliger te maken, maar nam de zin om risico’s te nemen daardoor ook serieus toe bij de piloten.

“Het probleem is dat hoe veiliger een circuit wordt, hoe roekelozer de piloten worden. Vandaag de dag is er dan ook weinig respect voor elkaars veiligheid. Ze vinden dat ze wiel tegen wiel kunnen rijden op een recht stuk, de wagen is immers stevig genoeg, en daarom krijg je gek en roekeloos rijgedrag,” besluit Davidson.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}