“Paydrivers zijn vandaag de dag veel belangrijker dan talent”

Die woorden komen niet uit de eerste de beste zijn mond maar uit de mond van Richard Goddard, de manager van Paul di Resta.
image
Paul di Resta zijn voorbije raceweekends verliepen niet zo bijster goed. Het seizoen was nochtans goed begonnen met zeven puntenfinishes tijdens de eerste acht races. Maar zoals zo vaak in de Formule 1 weegt wat je presteert tegen het einde van het seizoen soms meer door dan wat je aan het begin van het seizoen wist te presteren.

En Paul di Resta zal dringend wat goede resultaten moeten neerzetten want de voorbije vijf races moest hij vier keer op rij opgeven en strandde hij in Japan net buiten de punten op de elfde plaats.

“Het is een gevaarlijke situatie waarin hij zich bevindt,” aldus Richard Goddard tegenover Glasgow Evening Times. “We hebben nog steeds een optie. Er is nog niet gezegd dat er niet getekend zal worden. Maar indien de deadline voor die optie verstrijkt en Force India licht de optie in ons contract niet dan zal het afwachten worden of Force India opnieuw met ons rond de tafel gaat zitten om te onderhandelen voor andere voorwaarden.”

“Het is moeilijk om alles in een juist perspectief te plaatsen want tijdens de tweede seizoenshelft werden de prestaties van Paul en Force India ernstig negatief beïnvloedt door de nieuwe banden. Hij heeft de resultaten niet kunnen neerzetten die hij zelf wou neerzetten. Over het algemeen heeft het team echter minder goed gepresteerd dan het wou presteren,” besluit de manager van Paul di Resta.

Hij liet ook nog weten dat de concurrentie met paydrivers er eventueel kan voor zorgen dat Paul di Resta uit de Formule 1 geduwd wordt.

“Het is moeilijk om te voorspellen wat er volgend jaar zal gebeuren. Er zijn heel wat rijders met geld en er zijn heel wat teams die geld nodig hebben,” blikt Richard Goddard vooruit naar 2014. “Dat is misschien wel het grootste probleem. Momenteel wordt absoluut racetalent verdrongen door het geld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print