Nigel Mansell niet mals voor minimumgewicht vanaf 2014

Nigel Mansell heeft zijn ongenoegen geuit over de nieuwe reglementen voor 2014, meebepaald het minimumgewicht van de wagen inclusief de rijder.
image
De wereldkampioen van 1992 vindt dat nieuwe minimumgewicht discriminerend tegenover de iets grotere, en dus ook zwaardere rijders. Vanaf 2014 gaat het minimumgewicht van de wagen inclusief de rijder omhoog met 48 kilogram. Tegenwoordig is dat nog 642 kilogram. Dit betekent dus dat er vanaf volgend seizoen een minimumgewicht van 690 kilogram zal gelden.

De nieuwe V6-turbomotoren zullen echter een heel pak zwaarder zijn dan de huidige V8-krachtbronnen. Nigel Mansell denkt dat teams daardoor niet erg happig zullen zijn om een zwaardere rijder in hun wagen te zetten.

“Vroeger hadden wij geen tractiecontrole of stuurbekrachtiging. Je moest echt een sterke rijder zijn, en in die tijd waren er heel wat sterke rijders. Als deze gewichtsbeperking er toen was geweest, dan zouden heel wat rijders niet meer in staat geweest zijn om hun wagen te besturen … Ofwel met heel wat moeilijkheden.” legt de Brit uit.

Mansell vindt dat het minimumgewicht nog wat omhoog moet, en dat de teams met lichtere rijders extra ballast aan boord moeten krijgen, om het extra gewicht van de zwaardere rijders te compenseren. Enkele van die zwaardere rijders spraken ook al hun bedenkingen uit omtrent die specifieke regelgeving voor 2014.

Zowel Mark Webber als Jenson Button, die beiden rond de 75 kilogram wegen, ondervinden nu al heel wat moeilijkheden om hun gewicht zo laag mogelijk te houden. “Ik eet al vijf jaar niets meer.” lacht Webber. “Ik breng heel graag tijd door in de fitnessruimte, maar er zijn zaken die ik absoluut niet kan doen, zoals spieropbouw, of het eten van koolhydraten.” aldus Button.

De nieuwe gewichtsbeperking zou wel eens in het nadeel kunnen spreken van Nico Hülkenberg. De Duitser maakte nog steeds niet bekend of, en waar hij volgend seizoen gaat rijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}