Officieel: Kvyat verrassende vervanger van Daniel Ricciardo bij Toro Rosso

Gisteren kondigde Toro Rosso erg verrassend aan dat Daniil Kvyat volgend seizoen de vervanger wordt van Daniel Ricciardo.
image
Antonio Felix da Costa mag dan wel de grote favoriet geweest zijn voor het vrijgekomen racezitje bij Toro Rosso, hij grijpt ernaast want het is Daniil Kvyat die gisteren werd aangekondigd als vervanger van Daniel Ricciardo. Is het dan toch het enigszins teleurstellende seizoen van da Costa in de Formule Renault 3.5 dat hem de das heeft omgedaan?

Eerder raakte ook reeds bekend dat Toro Rosso onze landgenoot Stoffel Vandoorne contacteerde voor het tweede racezitje. Vandoorne en zijn management opteerden er echter voor om het aanbod van Toro Rosso naast zich neer te leggen en resoluut de kaart van McLaren te blijven trekken. Vandoorne kreeg naar verluidt maar de garantie van één seizoen bij Toro Rosso.

Het is dus Daniil Kvyat geworden. Kvyat maakt deel uit van het Red Bull Junior Team en reed dit seizoen in de GP3. De Rus is uiteraard erg tevreden met het feit dat hij een racezitje in de Formule 1 heeft weten te bemachtigen.

“Als sinds ik nog klein was droomde ik ervan om Formule 1 te rijden en nu wordt die droom werkelijkheid in 2014,” aldus Kyvat.

Rusland heeft dus weer iets extra om naar uit te kijken. In 2014 staat de eerste GP van Rusland op het programma en met Kyvat heeft het opnieuw een Rus op de startgrid van de Formule 1. Normaal gesproken moet ook Sergey Sirotkin op die startgrid staan. Sauber engageerde zich bij haar investeerders om de Rus klaar te stomen voor de Formule 1.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”kvyat_headline.jpg”;}
Gisteren kondigde Toro Rosso erg verrassend aan dat Daniil Kvyat volgend seizoen de vervanger wordt van Daniel Ricciardo.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print