F1 presenteert nieuwe look om ‘meest efficiënte motor ter wereld’ te promoten

F1
F1

De Formule 1 zal vanaf de GP van Brazilië een nieuwe look gebruiken die de meest efficiënte motor ter wereld moet promoten, namelijk de V6 turbo hybride die sinds 2014 gebruikt wordt.

Bij de Formule 1 vinden ze dat de efficiëntie van de huidige krachtbronnen, die gebruikt worden sinds 2014, niet genoeg in de spotlights gezet wordt. 

Voor deze krachtbronnen werden er atmosferische V8-motoren gebruikt, die vanaf 2009 werden uitgerust met een hybride-systeem dat Kinetic Energy Recovery System heette. Maar vanaf 2014 werden ze dus de wacht aangezegd door de huidige motoren die naast kinetische energie ook nog thermische energie opslaan.

De toenmalige baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, was helemaal niet te vinden voor de nieuwe power units en verzette zich tot de laatste snik tegen FIA-voorzitter Jean Todt maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 

Door de nieuwe look wil de huidige CEO van de sport, Stefano Domenicali, iedereen eraan herinneren waar de Formule 1 voor staat.  

“We hebben vandaag sinds 2014 de meest efficiëntste hybride motor ter wereld en dat is iets dat we moeten herinneren.”

In het achtste jaar sinds de invoering van de krachtbronnen bereiken zij nu een thermisch rendement van ongeveer 52%, vergeleken met ongeveer 30% voor conventionele motoren. Dit betekent dat veel minder van de warmte-energie die door F1-motoren wordt geproduceerd, verloren gaat.

Maar daar stopt het niet want de Formule 1 wil de duurzaamheid van de motoren verhogen en tegen 2030 ook gebruik maken van synthetische brandstof. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022