F1-race Miami bedreigd door rechtszaken?

Met Miami moet er een tweede Amerikaanse race op de F1-kalender komen. Het lijkt maar een formaliteit maar nu al bereiden de stad en de organisatoren zich voor op rechtszaken van de inwoners.


“Ik was er tijdens de hoogdagen van de Miami Grand Prix en we gaan met dit groots evenement een verstoring krijgen op het vlak van geluid en bereikbaarheid en dat bij duizenden inwoners,” aldus bestuurder Joe Carollo. “Er gaan rechtszaken komen en ik kan je nu al zeggen dat er rechtszaken gewonnen zullen worden.”

De Burgemeester van Miami, Francis Suarez, is eveneens bezorgd over de mogelijke rechtszaken die kunnen volgen, al meent hij wel dat de stad er alles aan zal doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

“De inwoners van de stad zijn onze bazen,” aldus Suarez tijdens een gesprek met ‘Motorsport.com’. “We moeten rekening houden met hun bezorgdheden.”

“De twee grote verenigingen van huiseigenaren in de omgeving hebben reeds enkele bezorgdheden geuit, ze hebben echter ook gezegd dat dit goed voor ons kan zijn. Ik denk dat dit een positieve start is.”

“Het gebeurt regelmatig dat bewoners aanvankelijk tegen iets zijn maar dat ze open staan om samen te werken met de promotoren of andere stakeholders. Dat vind ik positief.”

“Uit wat ik tot dusver gezien heb van de promotoren merk ik dat ze zich bewust zijn van de impact op de inwoners en de bedrijven. Ze gaan naar hen luisteren en hard werken om er voor te zorgen dat iedereen tevreden gesteld kan worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen