Red Bull: “In Canada gaan we Renault met Honda vergelijken”

Wordt het Honda of blijven ze bij Renault? Dat is de vraag waarmee Red Bull iedereen in spanning blijft houden, misschien weten we na de GP van Canada meer.


Renault-baas Cyril Abiteboul heeft al dikwijls laten horen dat hij liever vandaag dan morgen duidelijkheid wil van Red Bull. De Oostenrijkse formatie laat zich echter niet opjutten en teambaas Christian Horner houdt vast aan zijn deadline van eind juni of begin juli.

“We nemen binnen een maand ofzo een beslissing, dat is het tijdsbestek waar we het altijd over gehad hebben,” aldus Horner. “In Canada willen we beide motoren vergelijken want we krijgen kleine updates van allebei en we moeten er het beste van maken. Dat is voor ons van het grootste belang.”

Renault heeft het gat met Mercedes en Ferrari voor een deel kunnen dichten dit jaar maar het ontbreekt ze nog aan die speciale kwalificatie-afstellingen die ze bij de concurrentie wel hebben. Dat is dan ook het enige wat Red Bull belet van mee te doen voor de overwinning volgens Horner.

“Als ik me niet vergis was de snelste ronde in de laatste zes races vijf keer voor ons. Als we meer vermogen zouden hebben tijdens het laatste deel van de kwalificaties dan houdt niets ons tegen om Ferrari en Mercedes het leven zuur te maken,” besluit Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022