Verstappen tegen Red Bull: “Heb dat soort kritiek niet nodig”

Max Verstappen vindt dat hij niet het onderwerp van kritiek hoeft te zijn voor zijn fout in de vrije trainingen van de GP van Monaco.


Het raceweekend van Verstappen eindigde eigenlijk met zijn crash in de laatste vrije training op zaterdag. Zijn Red Bull RB14 was te fel beschadigd en geraakte niet meer tijdig klaar voor de kwalificatie en een laatste startplaats was zijn deel. Desondanks wist hij er toch nog een mooie inhaalrace van te maken en zich van de negende plaats te verzekeren.

Zijn crash in Monaco is het laatste in een reeks incidenten en het lijkt erop dat de maat zo goed als vol is voor zijn team. Red Bull-teambaas Christian Horner liet vallen dat het hoog tijd wordt dat Verstappen lessen trekt uit de recente gebeurtenissen en dat hij moet stoppen met zulke fouten te maken.

Deze woorden blijken niet helemaal in goede aarde te zijn gevallen bij de jonge Nederlander, zo liet hij weten aan ‘Ziggo Sport’.

“Dit zijn pijnlijke momenten maar ik denk dat ze noodzakelijk zijn om beter te worden,” aldus Verstappen. “Je hebt soms een jaar dat het allemaal wat tegenzit voor een tijdje maar het zou nog erger zijn als ik niet snel genoeg zou zijn. Dat is nu helemaal niet het geval.”

“Ik heb dat soort van kritiek niet nodig, ik weet zelf heel goed wat ik fout gedaan heb en wat ik moet verbeteren. Dat zijn geen fijne momenten maar soms moet je het op de harde manier leren,” besluit Verstappen.

Nico Rosberg van zijn kant, maakt zich zorgen over Verstappen. Hij omschrijft de rijstijl van de Nederlander als “overmoedig.”

“Hij was sneller dan Ricciardo en hij is gecrasht op het domst mogelijke moment,” vertelt Rosberg. “Hij had in 2016 trouwens ook al een bijna identieke crash. Ik vraag me af of Max een beetje overmoedig is want als dat het geval is is er geen circuit dat zo onvergefelijk is als Monaco.”

“Hij lijkt ook niets te leren uit zijn fouten. Dit is al de vijfde keer dit seizoen maar het is toch al zijn vierde seizoen in de Formule 1. Dan kan je toch niet meer van een onervaren rijder spreken,” besluit de wereldkampioen van 2016.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen