“F1-races en podiums zonder fans voelen onwerkelijk aan”

Volgens Renault F1-piloot Daniel Ricciardo merken de F1-piloten jammer genoeg maar al te goed dat de races zonder fans worden verreden. De raceweekends voelen daardoor volgens de Australiër compleet anders aan.


“Na de race is het zeer vreemd, het is zo stil,” schreef Ricciardo eerder deze week tijdens een post op zijn sociale media. “We missen de fans enorm. Je merkt het op zoveel momenten tijdens een raceweekend dat ze er niet zijn.”

Een eerste F1-podium of eerste overwinning behalen voelt door het gebrek aan fans volgens de Renault-rijder ook helemaal anders aan.

“Stel dat je dit jaar je allereerste F1-podium behaalt, dan is dat zeker niet zo memorabel, gewoonweg door het gebrek aan sfeer en fans,” aldus Ricciardo, die ook de vreemde manier van vieren en trofeeën overhandigen aan de kaak stelt.

“De podiums zien er ook niet goed uit,” waarmee Ricciardo verwijst naar de trofeeën die soms met een robot tot aan de rijders werden gereden. “De vieringen op het podium voelen niet goed, al zou ik uiteraard nog wel maar al te graag op het podium staan en een trofee meenemen.”

De laatste keer dat de Australiër dat nog eens kon doen was tijdens de GP van Monaco in 2018. Ricciardo reed voor het Red Bull F1-team en vierde toen zijn overwinning in het prinsdom door champagne uit zijn schoen te drinken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print