“De kritiek die de Formule 1 krijgt is vaak onterecht”

Voormalig F1-piloot Robert Kubica begrijpt naar eigen zeggen de constante kritiek op de Formule 1 niet.


In de Formule 1 is er steeds wel ergens één of andere vorm van kritiek, is het niet op het beleid, dan is het op de manier waarop de races verlopen alsook de voorspelbaarheid van de sport. Robert Kubica kan zich echter niet vinden in de kritiek die de Formule 1 als sport telkens te verwerken krijgt.

“Waar draait de kritiek op de Formule 1 rond?” vraagt de Pool zich volgens ‘Speedweek’ af.

Volgens Kubica wordt er te veel gefocust op de situatie aan de top van de sport en is er te weinig aandacht voor de gevechten in het midden van de sport.

“Helemaal aan de top zijn er altijd momenten van dominantie. Wanneer rijders het daarover hebben bekijken ze het echter alleen vanuit hun eigen perspectief,” aldus Kubica. “In het middenveld vinden er geweldige gevechten plaats met ook fascinerende strategieën.”

“Uiteraard kan het er monotoon aan toegaan aan de top. Het is logisch dat er meer rijders zich vooraan willen mengen in de strijd en dat de fans betere races willen. Je moet echter begrijpen hoe deze sport werkt.”

Indien de verschillen tussen de teams onderling kleiner zijn dan zal ook de strijd om de wereldtitel volgens Kubica intenser zijn.

“Indien we kleinere verschillen tussen de teams zouden hebben dan zou meteen ook de strijd om de titel interessanter zijn,” vindt Kubica.

“Het draait hem echter niet rond het aantal inhaalmanoeuvres. Als er te veel inhaalmanoeuvres zijn dan lijkt het willekeurig en is het ook niet interessant meer.”

“We hebben races waarbij de strategie voor spanning zorgt. Je moet het gewoon kunnen uitleggen tegenover het publiek.”

“Om de fascinatie te kunnen delen moeten de fans de subtiliteiten in de sport kunnen begrijpen. Het is aan ons om er voor te zorgen dat het publiek dat begrijpt,” besloot Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print