“F1-races zullen na positieve coronatest niet stilgelegd worden”

Overal ter wereld worstelt men met hetzelfde probleem. Hoe en wanneer kunnen sportcompetities terug opgestart worden. In de Formule 1 wil men alvast terug races organiseren maar wat gebeurt er als iemand positief test op het coronavirus?


Begin juli wil de Formule 1 eindelijk opnieuw beginnen racen en het F1-seizoen 2020 van start laten gaan. Dat zal dan gebeuren onder strikte voorwaarden en met nog striktere richtlijnen voor iedereen die tijdens een raceweekend aanwezig is.

Er is slechts een minimaal aantal personen van de F1, de teams en het personeel op de circuits toegelaten. Teamleden zullen ook niet in contact mogen komen met leden van een ander F1-team. Tegelijkertijd zal er reservepersoneel in een hotel weg van het circuit verblijven.

Toch valt ook dan een eventuele besmetting met COVID-19 niet uit te sluiten. Maar wat gebeurt er bij een positieve coronatest? Wordt het raceweekend dan geannuleerd zoals dat ook in allerlaatste instantie met de seizoensopener in Australië gebeurde?

“De situatie is sinds Australië geëvolueerd,” aldus Gérard Saillant, de hoofdarts van de FIA, tegenover het Franse ‘L’Equipe’. “We hebben een toestel voorzien zodat de diagnose snel gesteld en bevestigd kan worden. We kunnen vervolgens snel ander personeel dat met de persoon in contact is gekomen isoleren en eveneens testen.”

“Een grand prix gaat dan denk ik niet geannuleerd worden. Dan zou dan hetzelfde zijn als een metro stilleggen omdat één iemand positief getest heeft.”

Benieuwd wat Lewis Hamilton daarvan zal vinden. De Britse F1-kampioen haalde in Australië nog keihard uit en vond het ongelooflijk dat de F1 ondanks het coronavirus naar Melbourne was afgereisd: “Cash is King”, zei hij toen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print