F1-rookie Yuki Tsunoda: “Niet bang om fouten te maken tijdens mijn eerste F1-seizoen”

Met Yuki Tsunoda hebben we dit jaar opnieuw een Japanner op de startgrid van de Formule 1. Tsunoda laat alvast weten niet bang te zijn om tijdens zijn eerste seizoen fouten te maken.


De Formule 1 heeft wat een haat-liefdeverhouding met Japanners op de startgrid. Sommige rijders stegen bij momenten boven zichzelf uit, terwijl anderen dan weer de ene knullige fout na de andere maakten.

Met het aangekondigd afscheid van Honda als motorleverancier en het feit dat met Tsunoda eindelijk opnieuw een Japanse F1-piloot op de startgrid staat rust er een enorme druk op de schouders van de AlphaTauri-rijder. Een druk die Tsunoda naar eigen zeggen zal aankunnen, al is hij tegelijkertijd ook niet bang om in de fout te gaan.

“Dit zal mijn rookie-seizoen in de Formule 1 worden en ik zal van bij het begin meteen hard pushen om mij zo snel mogelijk aan de wagen aan te passen,” aldus Tsunoda tijdens een interview op de website van AlphaTauri.

“Ik ben echter niet bang om fouten te maken, al zal ik natuurlijk proberen om ze te beperken. In het begin zijn ze echter onvermijdelijk.”

Volgens Tsunoda zijn fouten als kersvers F1-piloot ook enorm belangrijk om je leerproces als rijder verder te zetten.

“Ik heb er vertrouwen in dat ik zal leren uit mijn fouten, net zoals ik dat vorig jaar ook in de Formule 2 bewezen heb.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022