“F1-seizoen kan beginnen, Oostenrijk geeft toestemming”

De Oostenrijkse regering heeft volgens ‘Kleine Zeitung’ toestemming gegeven om begin juli twee F1-races op de Red Bull Ring te laten plaatsvinden. Daarmee zou het F1-seizoen 2020 eindelijk van start kunnen gaan.


De voorbije maanden werden er omwille van de uitbraak van het coronavirus COVID-19 maar liefst tien F1-races uitgesteld of geannuleerd. Uiteindelijk liet de Formule 1 weten dat het een compleet nieuwe F1-kalender met zo’n 15 à 18 races zou samenstellen.

Eerder deze week raakte reeds bekend dat Nederland niet op die nieuwe F1-kalender zal staan. Ook de races in Frankrijk en Monaco zullen pas in 2021 opnieuw plaatsvinden. Wat de rest betreft is het nog koffiedik kijken.

Dat het F1-seizoen bij voorkeur in Oostenrijk opnieuw zou starten was de voorbije weken wel reeds duidelijk. Het bleef echter wachten op een officiële goedkeuring door de Oostenrijkse regering. Die zou nu dus gegeven zijn, wat er voor zorgt dat het F1-seizoen 2020 op 5 juli eindelijk van start kan gaan.

De Oostenrijkse regering zou naar verluidt meermaals aan de Formule 1 gevraagd hebben om haar plannen voor de organisatie van de races aan te passen. Het uiteindelijk concept dat nu op tafel ligt kreeg wel de goedkeuring.

“Het concept van een F1-race achter gesloten deuren voldoet aan de eisen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te voorkomen. Er worden strikte hygiënische maatregelen voorzien, net als regelmatige tests en gezondheidscontroles voor de teams en alle andere medewerkers.”

De twee races op de Red Bull Ring zullen zonder publiek plaatsvinden. Voorlopig is het wel nog wachten op de nieuwe officiële F1-kalender 2020.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}