F1-steward doet boekje open over bezoek van Lewis Hamilton aan de stewards in Monza

Garry Connelly, steward in de Formule 1, heeft een unieke blik achter de schermen gegeven over wat er gebeurd is tijdens de GP van Italië vorig jaar toen Lewis Hamilton na het vernemen van zijn bestraffing de stewards opzocht.

Na een crash werd de GP van Italië onderbroken en moesten de rijders terugkeren naar de pitlane. Hamilton vernam ondertussen dat hij een stop-and-go penalty kreeg maar Hamilton begreep niet goed waarom hij bestraft werd en zocht tijdens de onderbreking de stewards op.

“Toen de race werd onderbroken sprong Lewis op zijn step en kwam hij ons een bezoekje brengen,” aldus Connelly tijdens een videoconferentie van de FIA.

“Lewis was zeer vriendelijk. Hij zei gewoon: ‘Jongens, kunnen jullie me zeggen waarom ik bestraft wordt?’ En wij antwoordden, ‘Ja, omdat je de pitlane binnen bent gereden terwijl ze gesloten was’.”

“We toonden hem vervolgens een herhaling van de beelden. We toonden hem zijn onboard-camera. En vlak voor hem kon je duidelijk de waarschuwing op het eerste paneel zien, en vervolgens ook het tweede paneel.”

“Lewis zei vervolgens, ‘Oh, oké, dat aanvaard ik. Maar waarom zo’n zware bestraffing?’.”

Connelly verduidelijkte vervolgens samen met zijn collega’s dat dit nu eenmaal de straf is die bepaald werd en dat ze geen keuze hadden

“We hadden geen keuze en het is iets waar we niet van houden, verplichte en vastgelegde bestraffingen,” aldus Connelly.

“Eigenlijk is het zo dat bijna alle stewards niet houden van verplicht vastgelegde bestraffingen maar ze zijn er vooral gekomen op vraag van de teams, en in dit geval werd er een stop-and-go penalty bepaald.”

“Vrolijk werd hij er niet van maar Lewis aanvaardde het en was vriendelijk toen hij de ruimte verliet en terug naar zijn wagen ging.”

Hamilton sprak Mercedes erop aan waarom ze hem niet op tijd gewaarschuwd hadden maar volgens Connelly was het “een mooi voorbeeld van hoe zwaar en pijnlijk de bestraffing ook was, ze werd wel door Hamilton en het team aanvaard.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022