“F1-teambazen blokkeren experiment met ‘kwalificatieraces’ in 2020”

De F1-teambazen zouden niet akkoord willen gaan met een experiment dat zogenaamde ‘kwalificatieraces’ zou omvatten tijdens drie raceweekends in 2020.


Het voorstel van de zogenaamde ‘kwalificatieraces’ werd enige tijd geleden op tafel gegooid maar er heerst geen consensus onder de F1-teambazen om er mee te experimenteren tijdens het F1-seizoen 2020, zo bericht ‘Racefans’.

Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, hoopte met ‘kwalificatieraces’ te experimenteren tijdens drie races. Het had daarvoor zelfs al een shortlist opgesteld: de circuits van Paul Ricard, Spa-Francorchamps en Sochi leken volgens hen het meest geschikt omdat er een goede mogelijkheid tot inhalen is.

Het concept van de ‘kwalificatierace’ was dat de normale kwalificatie vervangen werd door een korte race waarbij de startvolgorde gelijk was aan de omgekeerde wk-stand.

Heel wat rijders lieten de voorbije weken al merken dat ze tegen het voorstel waren en ook de teams zijn het voorstel dus niet genegen, wat er voor zorgt dat we volgend jaar geen kwalificatieraces zullen zien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022