Leclerc: “Ik ben geen nummer 1, ik leer veel van Vettel”

Charles Leclerc nuanceert de beweringen dat hij zich binnen Ferrari heeft opgewerkt naar een nummer 1-status. De Monegask leert momenteel naar eigen zeggen nog steeds enorm veel, ook van Sebastian Vettel als teamgenoot.


“Ik beslis niet wie de nummer 1 of nummer 2 binnen het team is,” zei Leclerc. “Uiteindelijk zullen we zien wie dat is.”

De voorbije weken waren er de nodige spanningen binnen Ferrari ontstaan nadat Leclerc enkele strategische beslissingen van Ferrari bekritiseerde en nadat er teamorders werden opgelegd en deze niet steeds onmiddellijk werden opgevolgd.

Leclerc meent echter dat er geen zware spanningen binnen het team heersen en dat hij zich vooral focust op zichzelf en het verbeteren van zijn eigen prestaties. Daarbij leert hij ook enorm veel van Vettel.

“Sebastian heeft vier wereldtitels gewonnen, ik geen enkele,” aldus Leclerc tijdens een uitzending van het Britse ‘Channel 4′ deze week.

“Hij heeft enorm veel ervaring. Hij is zeer snel, zeer sterk en ik leer veel van hem.”

Voor Leclerc wordt het nu vooral ook uitkijken naar het volgende F1-seizoen en bijleren hoe je zo’n nieuw seizoen en het ontwikkelen van een nieuwe F1-bolide voorbereid.

“Het is nieuw voor mij om naar de wagen van volgend jaar te kijken. Ik ben al ieder jaar van team veranderd. Momenteel leer ik daaruit dan ook enorm veel,” besloot Leclerc.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022