F1-teams bereiken akkoord over motorbevriezing vanaf 2022

Red Bull heeft haar slag thuisgehaald want de F1-teams hebben een akkoord bereikt over het invoeren van een motorbevriezing vanaf 2022.

Nadat Honda bekend maakte dat het eind 2021 de Formule 1 voor bekeken zal houden moest Red Bull voor haar twee F1-teams op zoek naar een oplossing wat de motoren betreft. Naast Honda zijn er alleen Mercedes, Ferrari en Renault als motorleverancier en geen van die drie stonden te springen om Red Bull van motoren te voorzien.

Red Bull streefde er vervolgens naar om de motorafdeling van Honda over te nemen maar om de kosten te kunnen drukken verlangde het wel dat er vanaf 2022 een motorbevriezing zou ingevoerd worden. Indien dat niet gebeurde dan dreigde Red Bull ermee om zich met haar twee teams terug te trekken uit de Formule 1.

Het zag er even naar uit dat er geen akkoord zou bereikt worden maar op een virtuele meeting van de F1 Commissie hebben de F1-teams unaniem hun akkoord gegeven voor een motorbevriezing vanaf het F1-seizoen 2022. Het nieuwe motorreglement wordt wel met een jaar vervroegd en zal daardoor reeds in 2025 ingevoerd worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023