F1-teams bereiken akkoord over motorbevriezing vanaf 2022

Red Bull heeft haar slag thuisgehaald want de F1-teams hebben een akkoord bereikt over het invoeren van een motorbevriezing vanaf 2022.

Nadat Honda bekend maakte dat het eind 2021 de Formule 1 voor bekeken zal houden moest Red Bull voor haar twee F1-teams op zoek naar een oplossing wat de motoren betreft. Naast Honda zijn er alleen Mercedes, Ferrari en Renault als motorleverancier en geen van die drie stonden te springen om Red Bull van motoren te voorzien.

Red Bull streefde er vervolgens naar om de motorafdeling van Honda over te nemen maar om de kosten te kunnen drukken verlangde het wel dat er vanaf 2022 een motorbevriezing zou ingevoerd worden. Indien dat niet gebeurde dan dreigde Red Bull ermee om zich met haar twee teams terug te trekken uit de Formule 1.

Het zag er even naar uit dat er geen akkoord zou bereikt worden maar op een virtuele meeting van de F1 Commissie hebben de F1-teams unaniem hun akkoord gegeven voor een motorbevriezing vanaf het F1-seizoen 2022. Het nieuwe motorreglement wordt wel met een jaar vervroegd en zal daardoor reeds in 2025 ingevoerd worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen