‘Sprintraces’ krijgen steun van F1-teams maar definitieve beslissing uitgesteld

De Formule 1 wil dit jaar tijdens enkele raceweekends een nieuw format met zogenaamde ‘sprintraces’ uittesten. De F1-teams hebben hun steun voor het concept laten blijken, al is er nog geen definitief akkoord om dit F1-seizoen sprintraces uit te proberen.

Het zou de bedoeling zijn om tijdens drie raceweekends (Canada, Italië en Brazilië) op zaterdag een sprintrace van ongeveer 100 kilometer te organiseren. Daarbij zou de uitslag van die sprintrace ook de startgrid voor de volwaardige race op zondag bepalen.

De teams steunen het idee om op deze manier de sport aantrekkelijker te maken voor de fans maar ze willen dat er eerst bijkomende duidelijkheid wordt verschaft over de gevolgen van het invoeren van dergelijk format, bijvoorbeeld wat de kosten voor het deelnemen aan de sprintrace betreft.

Er zullen nu bijkomende plannen gemaakt worden die op verschillende vlakken duidelijkheid moeten verschaffen. Het is de bedoeling dat de teams voorafgaand aan het begin van het F1-seizoen 2021 al dan niet hun goedkeuring geven voor de organisatie van de drie sprintraces.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023