“F1-teams geen fan van uitzenden radioboodschappen met de FIA”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi zijn de F1-teams niet echt een voorstander van het uitzenden van hun radioboodschappen met de wedstrijdleiding.

Al jarenlang krijgen we tijdens de races radioboodschappen van rijders en teams te horen. Ze kruiden vaak de wedstrijd wat en we krijgen een blik achter de schermen waarmee de teams tijdens de race bezig zijn.

Opvallend is dat we tijdens de GP van Spanje voor de eerste keer ook een radioboodschap tussen een team en de wedstrijdleiding te horen kregen. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff uitte toen kritiek op Nikita Mazepin.

Ook de races nadien kregen we regelmatig radioboodschappen tussen een team en de wedstrijdleiding te horen maar volgens Michael Masi zijn de teams niet echt fan van het uitzenden van die boodschappen.

“Om eerlijk te zijn, ik denk dat ieder sportteam een radio gebruikt wanneer ze weten dat er één is, en dat is in de Formule 1 niet anders,” aldus Masi.

“De radio bestaat al jaren in de Formule 1 maar het uitzenden van de boodschappen over de boordradio is iets veel recenter.”

“Nu de teams weten dat het wordt uitgezonden is het aantal boodschappen tussen de teams en de wedstrijdleiding verminderd. Als team denk je nu twee keer na alvorens een vraag te stellen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed