“Valtteri Bottas verdient zijn plaats bij het Mercedes F1 team”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-rijder Valtteri Bottas krijgt opvallende steun vanuit het eigen team. Niemand minder dan James Allison, technisch directeur bij Mercedes, strooit met lof over Bottas.

Al sinds zijn overstap van Williams naar Mercedes begin 2017 krijgt Valtteri Bottas jaarlijks af te rekenen met criticasters, F1-experten en F1-fans die vinden dat hij ondermaats presteert bij Mercedes en de renstal zou moeten verlaten.

Ook dit jaar loopt Bottas zijn contract bij Mercedes opnieuw af en is zijn toekomst binnen het team onzeker. Met de regelmaat van de klok zijn er geruchten dat Bottas bij Mercedes vervangen zal worden door George Russell.

Toch is er ook steun voor Bottas, deze keer laat James Allison zich positief uit over de Fin. Volgens Allison beschikt Bottas niet alleen over het nodige talent, hij zorgt ook voor stabiliteit in het team.

“Hij staat erop gebrand om te tonen dat hij vastberaden is,” aldus Allison afgelopen weekend in Oostenrijk.

“Hij verdient zijn plaats in het team. Hij is een toprijder en een weekend zoals dit zal hem erg goed doen.”

Allison laat zich echter niet uit over de rijderskeuze die Mercedes moet maken met het oog op volgend seizoen.

“Om eerlijk te zijn is het niet aan mij om daarover te speculeren. Ze zijn tot dusver een goed rijdersduo geweest en het is niet aan mij om daar verder over te speculeren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner