Ferrari-teambaas verdedigt Red Bull: “Nee, ze hebben niets illegaal gedaan met de Honda-motor”

Ferrari
Ferrari

Volgens Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, heeft Mercedes het niet bij het rechte eind door te suggereren dat de Honda-motor in de Red Bull F1-bolide mogelijk een upgrade heeft gekregen en zo dus een betere performance en meer pk’s genereert.

“Ik deel de mening niet waarin men suggereert dat Red Bull nu zo goed is omdat de Honda-motor onlangs werd aangepast en krachtiger is,” aldus Mattia Binotto.

“Als ik naar de GPS-data kijk dan komt die overeen met de data aan het begin van het seizoen in Bahrein.”

Binotto meent dat er een volledig andere verklaring is waarom de combinatie Red Bull-Honda de voorbije races een ‘stap vooruit’ lijkt te hebben gezet.

“Vervolgens moesten ze omwille van betrouwbaarheidsproblemen hun prestaties terugschroeven. Door dat op te lossen bevinden ze zich nu n de situatie van aan het begin van het seizoen.”

“Er is geen stap vooruit gezet. Wij hebben vanaf Bahrein en de races nadien steeds dezelfde performance met onze motor gehad omdat die ons ook toeliet om constant op dat niveau te blijven presteren.”

“Wat Red Bull betreft is het dus niet zo dat ze met hun motor opeens een stap vooruit hebben gezet want dat is door de regels niet toegestaan,” verwijst Binotto naar de ‘motorbevriezing’ die in de Formule 1 van toepassing is.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print