Toto Wolff: “Hopelijk verloopt komend weekend op de Red Bull Ring beter”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In zijn vooruitblik naar de Oostenrijkse GP laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verstaan te hopen dat de tweede race op de Red Bull Ring beter zal verlopen dan het voorbije raceweekend.

Mercedes was bijna gans het weekend van de GP van Stiermarken op achtervolgen aangewezen. Het kon nooit echt aanspraak maken op de polepositie en tijdens de race vormde Lewis Hamilton nooit een bedreiging voor Max Verstappen.

Een vlotte overwinning dus voor Verstappen die daardoor ook verder kon uitlopen in de wk-tussenstand. Mercedes moest dan weer genoegen nemen met de tweede en derde plaats op het podium.

“Afgelopen weekend hebben we het maximale eruit gehaald, dit ondanks het feit dat we niet over de snelste wagen beschikten. Het was een solide podium en heel wat mooie punten,” blikt Toto Wolff eerst terug op de voorbije race.

“Iedere keer dat we de baan opgaan racen we om te winnen. We slaagden er echter niet in om op de hoogste trede van het podium te finishen. Er zijn echter voldoende redenen om positief te zijn.”

“Onze rijders presteerden goed, de pitstops verliepen uitstekend en onze strategische keuzes waren erg sterk.”

Komend weekend wordt er opnieuw op de Red Bull Ring geracet en dat biedt volgens Toto Wolff kansen voor zijn team.

“We keren dit weekend terug naar de bergen van Stiermarken en daar wacht ons opnieuw een grote uitdaging. Voor het tweede weekend op rij een race op hetzelfde circuit, dat biedt ook kansen.”

“Op vrijdag hadden we hier een experimentele afstelling en we hopen dat we dit weekend tijdens de eerste oefensessie over een wagen beschikken waarmee het veel leuker rijden is, die klaar is om daarop verder te bouwen.”

“De bandencompounds zijn ook een stukje zachter dit weekend, wat voor al de teams een nieuwe uitdaging betekent en nieuwe kansen op het vlak van strategie.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner