F1-teams maken zich geen zorgen om naar Bahrein te gaan voor wintertest

De F1-teams zullen ter voorbereiding van het F1-seizoen 2014 twee wintertests in Bahrein afwerken. Ze maken zich daarbij geen zorgen over mogelijke protesten of onveilige situaties.
image
De voorbije jaren waren er meermaals hevige protesten in Bahrein en de race werd zelfs geannuleerd. Dit jaar vond de GP van Bahrein gewoon plaats en buiten een rookpluim op de achtergrond van de tv-beelden hebben zowel de fans als teams en rijders weinig gemerkt van protesten.

Komend seizoen zullen de teams naast de GP van Bahrein ook afreizen naar het land voor twee voorbereidende wintertests in de golfstaat. Daarbij maken ze zich geen zorgen over eventueel onveilige situaties. Vooral het vlotte verloop van de GP van Bahrein dit seizoen heeft de teams doen besluiten om de voorbereidende tests in Bahrein te houden. Het is er veel warmer dan in Europa, wat de voorbereidingen ten goede komt.

“Ik denk dat we redelijk relax zijn door wat we dit seizoen hebben meegemaakt tijdens de GP van Bahrein,” aldus Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, tegenover Reuters.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}