“Het is een mirakel dat we nog kans maken op de titel”

Fernando Alonso heeft mathematisch nog kans op de wereldtitel, al beseft iedereen uiteraard dat Red Bull en Vettel waarschijnlijk binnenkort zeker zijn van een nieuwe titel. Volgens Alonso is het zelfs een mirakel dat hij momenteel nog aanspraak maakt op de titel.
image
Fernando Alonso staat momenteel 77 punten achter op Sebastian Vettel. Indien de Duitser komend weekend in Japan wint en Alonso niet bij de eerste acht eindigt dan is Vettel zeker van zijn vierde wereldtitel op rij. Alonso wil zo lang mogelijk die titelviering van Vettel nog uitstellen, al vindt hij het al een mirakel dat hij momenteel zelfs nog aanspraak maakt op de titel.

“Indien vandaag of morgen iemand de F1 vervoegt en je vertelt hem dat de rode wagen met de blauwe helm momenteel voor de titel strijdt en tweede staat in het kampioenschap dan zou hij of zij zeggen dat het niet waar is, dat het een mirakel is,” zegt Alonso. “We hebben voor een mirakel gezorgd gedurende vijftien races en willen ervoor zorgen dat dit mirakel zo lang mogelijk blijft duren.”

Het voorbije raceweekend in Zuid-Korea was niet echt succesvol voor Alonso. De Spanjaard finishte als zesde, wat een teleurstelling is na drie tweede plaatsen op rij in België, Italië en Singapore. Maar die tweede plaatsen waren volgens Alonso een veel beter resultaat dan verwacht en weerspiegelden niet de actuele competitiviteit van Ferrari.

“De drie tweede plaatsen waren een veel betere prestatie dan waartoe we normaal in staat waren. We hadden een wagen waarmee we normaal derde, vierde of vijfde moesten eindigen.”

“Na die drie kleine mirakels kenden we een veel moeilijker weekend in Zuid-Korea. Ik denk dat we vanaf nu ergens tussenin zullen zitten en voor de podiumplaatsen zouden moeten kunnen strijden.”

Alonso blikte ook nog vooruit naar de GP van Japan, waar hij verwacht om opnieuw ergens tussen de vijfde en achtste plaats te kwalificeren. De race zou echter een stuk beter moeten verlopen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}