F1-teams trekken klacht bij Europese Commissie over oneerlijke concurrentie in

De F1-teams Force India en Sauber hebben hun klacht bij de Europese Commissie voor oneerlijke concurrentie ingetrokken, zo laten beide teams in een persbericht weten.

De klacht dateert ondertussen al van in 2015. Force India en Sauber verkeerden allebei in financiële moeilijkheden en waren van mening dat het prijzengeld in de Formule 1 op een oneerlijke manier werd verdeeld. Beide teams noemden de Formule 1 toen een ‘anti-competitieve’ sport.

Vandaag laten Force India en Sauber echter weten dat ze zich opnieuw kunnen vinden in het beleid en het pad dat de sport bewandelt. Daar zit zeker en vast de nieuwe F1-baas Chase Carey voor iets tussen. Carey kwam aan de macht als opvolger van Bernie Ecclestone toen Liberty Media de Formule 1 zo’n anderhalf jaar geleden overnam.

“We hebben beslist om onze klacht die we hadden ingediend bij de Europese Commissie in te trekken,” aldus beide teams. “We worden aangemoedigd door de dialoog die er nu is sinds de aanstelling van Chase Carey als CEO van de Formule 1 alsook het nieuwe management.”

“Hun benadering heeft een nieuwe cultuur van transparantie teweeggebracht in de sport en het toont de bereidheid om over enkele fundamentele problemen te praten, zoals het verdelen van het prijzengeld, het onder controle houden van de kosten en de regelgeving betreffende de motoren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print