Ferrari plaatst haar F1-motor op een dieet: “1 000 pk reeds gehaald”

Ferrari zou er net als Mercedes in geslaagd zijn om 1 000 pk uit haar motor te halen. Daarnaast hebben de Italianen hun motor tegelijkertijd ook op een streng dieet gezet.

Ferrari had het voorbije seizoen tegenover Mercedes een achterstand van zo’n 15 pk wat de motor betreft. Het lijkt niet veel maar veel kleine verschillen samen maken uiteindelijk een groot verschil.

Bij de Scuderia hebben ze de voorbije weken en maanden dan ook alles in het werk gesteld om de motor te verbeteren, zowel op het vlak van pk’s alsook wat het gewicht betreft. Niet alleen wat het aantal pk’s betreft had Mercedes immers een voordeel, ook op het vlak van het gewicht hadden de Italianen het nakijken.

Voeg daar nog aan toe dat Mercedes-motor in de loop van komend seizoen niet alleen op de testbank maar ook op de baan de 1 000 pk zal overstijgen en dan weet je dat alles op alles moet gezet worden om in de motorenwedloop bij te blijven. Volgens Leo Turrini, een journalist en insider bij Ferrari, zijn de Scuderia echter goed op weg.

“Er zijn geweldige inspanningen gedaan om de power unit op een dieet te plaatsen,” schreef Turrini in zijn blog voor ‘Quotidiano’. “Een van de voordelen die Mercedes had was het lagere gewicht van het algemene pakket maar Ferrari is succesvol geweest om het gewicht te verminderen.”

Ook Ferrari zou ondertussen net als Mercedes meer dan 1 000 pk uit haar motor weten te puren, al is het nu uiteraard nog een kwestie om dat op de baan te kunnen bewerkstelligen en dat zonder de betrouwbaarheid in het gedrang te brengen.

“Op de testbak is er bij een piekprestatie al meer dan 1 000 pk gemeten,” claimde Turrini vervolgens. “Erg goed, ook al is Mercedes daar al eerder in geslaagd.”

“Op aerodynamisch vlak tonen de data van de windtunnel een belangrijke stap vooruit, al zullen we pas tijdens de eerste wintertest in Barcelona zien wat die vooruitgang betekent.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023