Ook het circuit van Silverstone krijgt een nieuwe asfaltlaag

Gisteren schreven we al dat het Circuit de Barcelona-Catalunya een nieuwe asfaltlaag kreeg maar het F1-circuit waarop binnen enkele weken de eerste wintertest van start gaat is niet het enige circuit dat een nieuwe asfaltlaag krijgt. Ook het circuit van Silverstone wordt grondig onder handen genomen.

Het volledige circuit van Silverstone krijgt immers een nieuwe asfaltlaag. De nieuwe asfaltlaag moet er voor zorgen dat er heel wat oneffenheden en bulten in het baanoppervlak verdwijnen.

Aanvankelijk stond enkel een nieuwe asfaltlaag gepland voor het stuk tussen de bochten Stowe en Club. Uiteindelijk werd echter besloten om meteen het volledige circuit van een nieuwe asfaltlaag te voorzien.

De nieuwe asfaltlaag komt er zeker en vast niet puur als goedmakertje voor de Formule 1. De British Racing Driver’s Club, dat het circuit van Silverstone uitbaat, liet vorig jaar immers nog weten gebruik te maken van een ontsnappingsclausule in haar contract met de Formule 1. Voorlopig is het dan ook onzeker of er ook in 2019 nog een F1-race op Silverstone zal plaatsvinden. Veel zal afhangen van de onderhandelingen met Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023