F1-teams worden verplicht om Pirelli-banden te testen tijdens raceweekends

De FIA heeft het sportief reglement van de Formule 1 aangepast zodat teams verplicht kunnen worden om tijdens een raceweekend banden van Pirelli te testen.


Normaal gesproken zou er in 2020 met nieuwe Pirelli-banden gereden worden. Ondanks het nodige testwerk dat verricht werd lieten de teams echter weten dat ze niet tevreden waren over het 2020-rubber van Pirelli en na een ultieme bandentest in Abu Dhabi werd besloten dat er ook dit jaar met de 2019-banden zal gereden worden.

Aansluitend op het uitstellen van de introductie van de ingrijpende reglementswijzigingen en nieuwe F1-bolides met 18-inch banden van 2021 naar 2022 werd beslist dat er ook in 2021 met dezelfde banden zal geracet worden.

Er zijn geen echte testmogelijkheden voor de 2019-banden meer en daarom worden de teams via een reglementswijziging verplicht om met ‘experimentele’ bandencompounds te testen. Daarvoor zullen ze indien Pirelli dat vraagt verplicht tijdens het laatste half uur van de tweede oefensessie moeten meewerken aan het testen van de experimentele banden.

“Het testen van de aanvullende specificaties moet tijdens de laatste dertig minuten van de tweede oefensessie plaatsvinden. De leverancier zal elke deelnemer op voorhand een testschema opstellen. Elke andere vorm van testen is gedurende deze periode verboden,” zo luidt het in het aangepast reglement.

Indien er testwerkzaamheden verricht moeten worden zal Pirelli dit twee weken op voorhand laten weten. De teams weten daardoor op voorhand wat ze tijdens een raceweekend moeten doen en kunnen hun testplannen voor de oefensessies dus op voorhand aanpassen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}