“Na het Pinksterweekend beslissing over start F1-seizoen in Oostenrijk”

Al weken wachten we op een definitieve beslissing over de start van het F1-seizoen in Oostenrijk. Binnen enkele dagen mogen we eindelijk een definitieve beslissing verwachten.


5 juli staat rood omcirkeld bij de teams, de rijders en F1-fans want dan zou eindelijk de eerste race van het F1-seizoen 2020 verreden moeten worden. Maar zeker is dat echter nog steeds niet, laat staan dat de rest van de F1-kalender al definitief vast ligt.

Algemeen wordt echter aangenomen dat het seizoen daadwerkelijk in Oostenrijk zal beginnen en dat zelfs met twee races op de Red Bull Ring. Het is echter nog steeds wachten op een officiële goedkeuring van de regering zodat de races kunnen doorgaan.

Een tweetal weken geleden werd bij de overheid een plan ingediend dat de gezondheid van alle aanwezigen tijdens het F1-raceweekend moet garanderen. Tijdens een persconferentie vandaag liet Rudolf Anschober, de minister van Volksgezondheid in Oostenrijk, weten dat er na Pinksteren een beslissing mag verwacht worden.

“We zijn klaar om het plan te verwerken. Aangezien het een erg belangrijke beslissing is bekijken onze experts dit nauwkeurig,” aldus Anschober.

Voor Oostenrijk zou dit het eerste grote sportevenement zijn dat wordt georganiseerd, weliswaar zonder publiek.

“Ik ga er vanuit dat we de resultaten onmiddellijk na Pinksteren verkrijgen,” zei Anschober tegenover de nieuwszender ‘ORF’.

Nog enkele dagen geduld dus en dan weten we of het F1-seizoen 2020 effectief in Oostenrijk van start zal kunnen gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen