“F1-fans zijn de grote winnaar van veranderingen in de Formule 1”

Volgens McLaren-baas Zak Brown zijn het nieuwe lagere budgetplafond alsook de diverse wijzigingen die gisteren goedgekeurd werden goed nieuws, niet alleen voor de teams maar vooral ook voor de F1-fans.


“De Formule 1 wint vandaag,” aldus Brown in een statement dat gisteren door McLaren werd vrijgegeven.

“Dit is een cruciaal en zeer belangrijk moment voor onze sport. De F1 is op financieel vlak al geruime tijd niet duurzaam en geen actie ondernemen zou een risico gevormd hebben voor de toekomst van de F1 en haar deelnemers, die vol toewijding dit probleem collectief en vastberaden willen aanpakken.”

Het lagere budgetplafond van 145 miljoen dollar alsook een eerlijkere verdeling van de inkomsten onder de verschillende F1-teams moeten er volgens Brown voor zorgen dat zowel de F1 als sport alsook de F1-teams een betere financiële basis verkrijgen.

“Een universeel budgetplafond met een betere verdeling van de inkomsten onder de teams zal ervoor zorgen dat de competitie sterker wordt en meer mensen zullen de F1 live en op tv willen zien. We zullen daardoor op een duurzamere manier inkomsten genereren die tevens de financiële positie van de teams en de sport op de lange termijn verstevigen.”

“Uiteindelijk winnen de fans en als de fans winnen dan wint de sport ook,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023