“Toto Wolff stopt als motorsportbaas van Mercedes”

Het gonst van de berichten en de geruchten dat Toto Wolff eind dit jaar terugtreed als motorsportbaas van het Mercedes.


Volgens ‘Auto Bild’ en ‘F1 Insider’ zou er bij Daimler achter gesloten deuren druk overlegd worden over de toekomst van het Mercedes F1 team. Binnen Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, vindt een serieuze besparingsoperatie plaats en daarin zou ook het Mercedes F1 team ter discussie staan.

Toto Wolff zou nog voor aanvang van het F1-seizoen 2020 in juli officieel bekendmaken dat hij terugtreed als motorsportbaas bij Mercedes. Toto Wolff en Lawrence Stroll zouden het Mercedes F1 team willen overnemen. Toto Wolff bezit momenteel 30 procent van het F1-team terwijl Daimler 70 procent bezit.

Aston Martin zou onder leiding van Lawrence Stroll eventueel het aandeel van Daimler in de renstal willen overnemen. Lawrence Stroll bezit momenteel 25 procent van Aston Martin terwijl ook Toto Wolff een klein aandeel in de Britse fabrikant van sportwagens bezit.

Er zou sprake zijn van een aandelenruil waarbij Daimler aandelen in Aston Martin verkrijgt en waarbij Toto Wolff en Lawrence Stroll eigenaar van het huidige Mercedes F1 team worden. De kans lijkt dan bovendien groot dat het Mercedes F1 team uiteindelijk wordt omgevormd tot Aston Martin.

Het mag duidelijk zijn, het ‘silly season’ in de Formule 1 draait op volle toeren, niet alleen wat de rijders betreft maar nu ook wat de teams en de teambazen betreft.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022