“De grote F1-teams zullen op dinosaurussen lijken”

Volgens Andy Green van het Racing Point F1 team brengen het nieuwe budgetplafond en de verschillende reglementswijzigingen de topteams veel dichter bij de middenmoot van de Formule 1.


Het Racing Point F1 team zal volgend jaar omgevormd worden naar het fabrieksteam van Aston Martin. Vroeger zouden daar massale investeringen bij gehoord hebben maar dat zal door het budgetplafond niet langer het geval zijn.

“Een jaar geleden zou ik absoluut gezegd hebben dat dit het geval was maar nu niet,” aldus Andy Green, de technisch directeur bij Racing point F1. “Niet in het huidige klimaat, niet met de nieuwe regels die op komst zijn in 2022. Die grote teams zijn volgens mij dinosaurussen terwijl je eigenlijk klein, slank en efficiënt moet zijn.”

“Wat het financiële aspect van de regels betreft denk ik dat ze meer onze richting zullen uitgaan. Het zal ons zeker en vast in staat stellen om met de teams te strijden die tot dusver de ‘grote’ teams waren, dit omdat ze niet langer de ‘grote’ teams zullen zijn.”

“Ze gaan naar beneden komen en zich veel meer op ons niveau bevinden. Wij bevinden ons al jaren op dat niveau.”

Volgens Green komt de jarenlange ervaring van Racing Point van pas om zoveel mogelijk return te kunnen halen uit de beperkte middelen die je als team hebt.

“Wij doen het redelijk goed, we doen ons uiterste best en we kunnen het beter doen. We zijn het al jarenlang gewoon om onze systemen en personeel zo in te zetten dat we kosten-baten er het meeste uithalen. Dat gaat ons helpen denk ik.”

“Enkele jaren geleden zou ik me tot Lawrence (Stroll) gericht hebben en gezegd hebben dat we nood hebben aan een nieuwe fabriek, 900 personeelsleden en onze eigen windtunnel. We moeten een leger aan mensen bij elkaar brengen om de strijd te kunnen aangaan. Dat is nu echter niet meer het geval,” besloot Green.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}