F1-test Bahrein: Dag 1: Max Verstappen met grote voorsprong de snelste

Red Bull Racing
Red Bull Racing

De eerste officiële testdag voor het nieuwe F1-seizoen 2024 zit erop. Tijdens die eerste van drie testdagen was Max Verstappen met ruime voorsprong de snelste.

Iedere dag mogen slechts tien wagens in actie komen, één per renstal en dat betekent dat de teams goed moeten kiezen wie ze wanneer in de wagen plaatsen. Max Verstappen mocht een volledige testdag voor zijn rekening nemen en de regerende wereldkampioen was meteen op de afspraak. In de Red Bull RB20 reed hij met 1:31.344 de snelste tijd.

Daarmee was Verstappen meer dan een seconde sneller dan al de andere rijders. Lando Norris en Carlos Sainz vervolledigden de top drie van de dag. Echt daaruit besluiten dat de Red Bull RB20 ruim een seconde sneller is dan de concurrentie kunnen we niet maar feit is wel dat Red Bull zeker en vast geen verstoppertje speelt. Verstappen zijn snelste tijd in de voormiddag was immers al sneller dan de snelste tijd aan het einde van de F1-test in Bahrein begin vorig jaar.

Voor Williams ging de driedaagse F1-test met een serieuze tegenvaller van start. Alex Albon kreeg op zijn Williams F1-bolide immers af te rekenen met een haperende brandstofpomp waardoor hij met de FW46 stil kwam te staan. Uiteindelijk slaagde Williams er slechts in om 61 ronden af te leggen.

Williams was trouwens niet het enige team dat kreeg af te rekenen met een probleem met de brandstofpomp. Ook Kevin Magnussen stond even stil door een probleem met het brandstofprobleem, bij Magnussen gebeurde dat echter in de pitlane.

Morgen komt Max Verstappen pas in de namiddag in actie, in de voormiddag zal Sergio Perez het stuur van de RB20 overnemen. De concurrentie zal ongetwijfeld komende nacht al grondig analyseren hoe groot de voorsprong van Red Bull echt is in vergelijking met de eigen F1-bolide.